ΠΛΥΣΗ ... ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ


Επίκαιρη είναι η πρόθεση του υπουργείου υγείας να ετοιμάζεται για τρίτη φορά μέσα σε δύο μήνες να ζητήσει από τους ασφαλισμένους να ... βάλουν το χέρι στην τσέπη για να λυθεί το πρόβλημα της επάρκειας φαρμάκων. Ή τουλάχιστον έτσι νομίζουν. Η αναπληρώτρια υπουργός υγείας, Μίνα Γκάγκα, ισχυρίζεται ότι υπάρχουν ελλείψεις φαρμάκων διότι δεν αξίζει τον κόπο να παραχθούν εξαιτίας της χαμηλής τιμής τους. Αυτή η δήλωση δεν θα μπορούσε να βρίσκεται πιο μακριά από την αλήθεια. Εμείς θα λέγαμε ότι η πραγματική αιτία για την έλλειψη φαρμάκων είναι η έλλειψη οργάνωσης των προτεραιοτήτων. Αντί προτεραιότητα να είναι ο ίδιος ο άνθρωπος, έχουμε καταντήσει προτεραιότητα να είναι αλλότρια συμφέροντα τρίτων με χαρακτηριστικό παράδειγμα τις φαρμακοβιομηχανίες που ενώ παράγουν κάτι τόσο σημαντικό για τον άνθρωπο κοιτάζουν μόνο το κέρδος τους. Μόνο που ξεχνάμε ότι το καλύτερο ατομικό συμφέρον έρχεται μόνο μέσω του συλλογικού.

Γιατί οι φαρμακοβιομηχανίες να μην δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας και έτσι να αυξηθεί και η παραγωγή; Γιατί δεν έχουν λόγο να το κάνουν αφού το αυξανόμενο κέρδος τους είναι εξασφαλισμένο μέσω της συνεχής αύξησης της τιμής των φαρμάκων ειδικά όταν αυτά είναι "δυσεύρετα". Σε όλο αυτό έρχεται να προστεθεί και η ανέχεια ή μάλλον καλύτερα η συνεργασία των κυβερνήσεων με τις φαρμακευτικές εταιρείες κλείνοντας συμφωνίες όχι για την εξυπηρέτηση του πολίτη αλλά για την εξυπηρέτηση της τσέπης τους. Εδώ και χρόνια έχουμε γίνει θεατές πολύ μεγάλων σκανδάλων που αφορά την φαρμακοβιομηχανία και πιο συγκεκριμένα την προώθηση τους από γιατρούς αλλά και από την εκάστοτε κυβέρνηση που μέσω των διοικήσεων αποφασίζει τι είναι "καλό" για εμάς και φυσικά με το αζημίωτο. Όσο και αν θέλει το υπουργείο υγείας και η κα Γκάγκα να μας παραμυθιάζει γνωρίζουμε πολύ καλά ότι λειτουργούν μόνο με βάση το κέρδος. Και τελικά αυτή την χαμηλή τιμή που θα γίνεται όλο και υψηλότερη επειδή δεν συμφέρει τις εταιρείες ποιος θα την πληρώσει; Εμείς;

Φυσικά εμείς, Εμείς την πληρώνουμε πάντα γιατί εμείς είμαστε αυτοί που το ανεχόμαστε, γιατί εμείς είμαστε που δεν μιλάμε, γιατι εμείς είμαστε αυτοί που κάθε φορά τους πιστεύουμε και ελπίζουμε ότι κάτι θα αλλάξει. Πάμε να το πάρουμε όλο ανάποδα ... Σταμάταμε να σιωπούμε, σταματάμε να ανεχόμαστε, σταματάμε να πληρώνουμε με την ίδια μας την ζωή. Δεν πιστεύουμε κανέναν και δεν ελπίζουμε σε τίποτα. Ξέρουμε ότι μόνο εμείς μπορούμε να φέρουμε την αλλαγή στην ζωή μας γιατί γνωρίζουμε ότι κανένας άλλος δεν θα το κάνει για εμάς.

Τελικά το πρόβλημα στον πλανήτη δεν είναι οικονομικό, αλλά αξιακό. Και επειδή όπως φαίνεται κάνενας εκτός από εμάς δεν έχει ήθος οφείλουμε να ενεργήσουμε έτσι ώστε να διασφαλίσουμε την συνεχή τροφοδοσία όλου του συνόλου των Ελλήνων με ιάματα που θα του εξασφαλίσουν μια υγιή πορεία. Έφτασε επιτέλους η στιγμή για να δοθεί στον άνθρωπο η προτεραιότητα που του αξίζει. Και θα δοθεί από εμάς τους ίδιους.


ΕΛΕΝΗ ΝΙΑΡΧΟΥ, ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Β' ΔΥΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6977617800
email: niarchouelene@gmail.com

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣΤΕ ΣΤΑ SOCIAL MEDIA:

      

Σχόλια